Ouders

Kijk voor 1000 leuke zomeruitjes voor het hele gezin op;

 Nieuwsbrief van Ouders en Co. 

headernieuwsbrief

Tweewekelijks ontvangt u van OUDERS & COO deze Raad & Daad-Nieuwsbrief met actualiteiten, tips en praktijkvoorbeelden voor ouder- (OR) en medezeggenschapsraden (MR). De nieuwsbrieven houden u op de hoogte over wet- en regelgeving, informeren u over uw bevoegdheden en helpen u uw taak met succes uit te voeren. Deze service is exclusief voor schoolleden. Bel bij specifieke vragen gratis onze MR-adviseurs via 0800 5010.

Vraag uit de praktijk: klachten ouders (PO en VO)

Een MR heeft een aantal klachten van ouders ontvangen omdat de ouders er op school 'niet doorkomen'. De MR vraagt zich af of zij een bemiddelende rol moeten spelen of dat zij zich afzijdig moeten houden.
Lees meer...

Mediation onderwijsgeschillen (PO en VO)

Stichting Onderwijsgeschillen is op 1 april 2013 gestart met een pilot mediation op het gebied van klachten en medezeggenschapsgeschillen in het onderwijs. Onderwijsgeschillen wil zo onderzoeken of alternatieve conflictoplossing mogelijk is, waarbij partijen in de eerste plaats zelf verantwoordelijkheid dragen voor de oplossing. Dat kan helpen escalaties te voorkomen.
Lees meer...

Idee: betrek Halt bij schoolverzuim (PO en VO)

Halt geeft een passende straf voor schoolverzuim. Ook geeft Halt voorlichtingslessen over onder andere digipesten en groepsdruk. Daarop aansluitend werkt Halt aan een veilige en sociale school door verschillende projecten. Iets voor uw school?
Lees meer...

Social Media voor onderwijsinfo (PO en VO)

Als MR is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van onderwijs. Een paar tips.
Lees meer...

Extra aandacht voor leerplicht (PO en VO)

Staatssecretaris Dekker heeft onlangs op de 'Dag van de leerplicht' de actuele cijfers van het ongeoorloofd schoolverzuim over het schooljaar 2011-2012 naar de Tweede Kamer gestuurd. De cijfers geven een wisselend beeld. Zet als MR het schoolverzuim ook op de agenda.
Lees meer...

Klik op de link van uw keuze

MR