Schoolgids


Schoolgids

Beste ouder/verzorger,
Op iedere basisschool leert uw kind rekenen, taal en lezen en zo nog een aantal vakken meer. Het is belangrijk voor nu en voor later dat uw kind tot goede leerprestaties komt. Bij Kopwerk zeggen we dan: ‘We willen bij ieder kind eruit halen wat erin zit.’ Daar wordt iedere schooldag door alle leerkrachten en natuurlijk door de kinderen zelf hard aan gewerkt.

Op Kopwerk basisscholen vinden we naast goede leeropbrengsten nog iets van groot belang: kinderen worden ook gevormd tot mensen die straks kunnen functioneren in de samenleving. Wat hebben kinderen aan een perfecte citotoets als ze de wereld niet kennen en als ze niet weten hoe ze moeten samenwerken?  Onze tweede slogan is daarom: ‘Ieder kind mag er zijn.’  Om dat waar te maken leren onze kinderen zowel samen te werken als op te komen voor zichzelf. Ze leren om te gaan met verschillen in talenten en belangstelling.

 ‘Wat wil je later worden?’  ‘Ik word brandweerman!’ Dat is mooi. Om brandweerman te worden moet je goed kunnen lezen en rekenen. Als brandweerman moet je er ook op kunnen rekenen dat je collega’s met je samenwerken. Ze rekenen ook op jou.

 ‘Wat wil je later worden?’ ‘Ik word verpleegster’. ‘Dat lijkt me wel wat voor jou. Let goed op tijdens de lessen want een verpleegster moet goed kunnen lezen en rekenen.’ Als verpleegster moet je ook goed kunnen luisteren en samenwerken. De patiënten rekenen immers op jou!

‘Wat wil je later worden?’

Vaak worden kinderen later toch geen piloot of kapster. Dat is ook helemaal niet erg. Wanneer ze voldoende kennis hebben opgedaan, wanneer ze geleerd hebben om op te komen voor zichzelf, wanneer ze goed kunnen samenwerken en daarvan genieten, dan komt het met een baan die past vast en zeker goed…

Iedere Kopwerkschool geeft aan het onderwijs, samen met de ouders en kinderen, een unieke invulling en eigen kleur. Daar zijn we trots op! Kopwerkscholen zijn zeker geen eenheidsworsten. Wat de Kopwerkscholen gemeen hebben zijn de Christelijke waarden van hoofd, hart en handen van waaruit wordt gewerkt. Op iedere school wordt elk kind uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen, samen met andere kinderen. 

Onze slogans: ‘Ieder kind mag er zijn’ en: ‘Eruit halen wat erin zit’ in balans houden, dat is iedere dag opnieuw de mooie en soms moeilijke en zware taak van een Kopwerkleerkracht.

Het is dan ook meer dan het gewone! Omdat onze kinderen van nu, die de samenleving van later vormen, met minder niet toe kunnen!     

 

Jan Bot,

John Deckers, bestuur Stichting Kopwerk.

 

Stichting Kopwerk stuurt in het noorden van Noord-Holland 22 scholen op 24 locaties aan, met ruim 350 medewerkers en ongeveer 3800 kinderen. De Kopwerkscholen werken onderling intensief samen om de kwaliteit van het leren en opvoeden zo goed mogelijk vorm te geven.

Mocht u meer informatie willen hebben over de Stichting Kopwerk, dan kunt u contact opnemen met de schooldirecteur of www.kopwerk.nl raadplegen.

 Klik hier  voor de schoolgids van het jaar 2014-2015

Klik hier voor onze algemene schoolgids.
ĉ
Erica Benard,
29 jun. 2014 23:45
ĉ
Erica Benard,
29 jun. 2014 23:45
Comments